Сдружение „Различният поглед“ залесява детска градина „Радост“ в Стара Загора

STZAGORA.NET

В седмицата 16–23 май доброволци на Сдружението за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” помогнаха за залесяването на Целодневна детска градина 24 „Радост“ в Стара Загора.

Детската градина е спечелила проект от Националната кампания „За чиста околна среда – 2013 г.”, който се нарича „Обичам природата и аз участвам – Млад природолюбител”. Той е пряко свързан с образователно-възпитателния процес в детската градина. Сдружение „Различният поглед“ се отзова за поканата за доброволчески труд и заедно с родители на деца от градината, директорката на заведението Петя Делиева, учители и самите деца, помогнаха за засаждането на 45 дървета и над 70 храстчета.

Един от най-активните участници бе Джордж Тротър – английският доброволец на Сдружението, който е в Стара Загора по Европейска доброволческа служба. Джордж е в града вече трети месец и активно се включва в дейностите на Сдружението, както и води свой уъркшоп по импровизационен театър на английски с група от местни младежи всяка сряда вечер в Къщата на Архитекта на ул. “Сава Силов” 37.

Чудесната работна атмосфера, създадена от директорката на ЦДГ 24, спомогна за сближаването на доброволците и в хода на приятните разговори се родиха идеи за бъдещи партньорства между Сдружението и детското заведение. През юни – месецът на детето, когато Сдружението има рожден ден и става на 4 години, графити артисти, поканени от “Различният поглед”, ще изрисуват вътрешните стени на някои от оградите на двора, за да внесат още цвят и настроение в ежедневието на децата.

Още новини – на www.razlichniatpogled.org.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн