Преди днешната среща “Берое”-”Миньор” Перник

STZAGORA.NET

От 18:00 часа днес (25-ти май, събота) отборът на “Берое” се изправя под Аязмото срещу “Миньор” (Перник) в последния, 30-ти кръг от News7 футболно първенство. Главен арбитър на срещата е Ангел Баялцалиев от София, съобщи официалният сайт на клуба beroe.bg.

Ден преди срещата разговаряхме с кондиционния треньор на старозагорци Пламен Липенски, който сподели, че според него представянето на отбора през пролетния полусезон е повече от отлично. “За пореден път ще докажем, че при нас няма титуляри и резерви, а 26-27 момчета, които са подготвени наравно. Благодаря на всички за чудесната работа през пролетта!”, каза Липенски.

В състава на “Берое” контузени са Алберто Лоузейро, Игнат Дишлиев, Пламен Крумов, Игор Джоман, Елио Мартинс и Венцислав Христов. Спортно-техническият щаб на “зелено-белите” разреши на Давид Каядо да пътува със семейството си за Португалия ден преди срещата. Друг отсъстващ е Иво Иванов, който пропуска мача заради натрупани жълти картони.

Отборът на “Миньор” (Перник) ще играе през следващия сезон в “Б” група, след като се намира на 14-то с актив от 20 точки, на 8 зад Локомотив (София), който също е в зоната на изпадащите. В същото време “Берое” е на 7-мо място с актив от 42 точки и на него ще завърши при евентуална победа над “Миньор”.

В предишния кръг на News7 футболно първенство старозагорци постигнаха обрат в Пловдив срещу “Локомотив”, след като изоставаха с един гол до 86-та минута. Точни за “заралии” бяха Джери Ситое и Георги Андонов в края на срещата.

“Орките” загубиха като домакин от “Черно море” с 0:2. През есенния полусезон отборът на “Миньор” отбеляза три безответни гола във вратата на “Берое” в Перник.

За главен арбитър на мача бе назначен синът на бившия съдия Детелин Баяцалиев – Ангел. Младият рефер има едва 6 ръководени срещи зад гърба си в “А” група. През настоящата кампания той е ръководил двубоя между “Черноморец” и “Берое” в Бургас, завършил 1:0 в полза на старозагорци. Негови помощници са Иво Колев и Николай Георгиев, и двамата от София, а четвърти арбитър е братът на Иво Колев – Борислав, също от столицата. Дежурен делегат е Румен Михайлов от София, а съдийството ще бъде оценявано от Павел Павлов от столицата.

Отборите на “Берое” и “Миньор” се изправят помежду си за 51-ви път в историята на “А” група. Досега старозагорци са записали 17 победи и 20 загуби, а 13 срещи са завършили без победител. Головата разлика между двата отбора е 77:62 в полза на “зелено-белите”.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн