Стара Загора връчи наградите “Анастасия Тошева” в навечерието на 24 май

STZAGORA.NET

По традиция в навечерието на 24 май снощи бяха раздадени наградите „Анастасия Тошева“ на официална церемония на Античната улица в Регионалния исторически музей в Стара Загора.

С колективната награда „Анастасия Тошева” за 2013 г.Общински съвет Стара Загора удостои Педагогическия колектив на ІV основно училище „Кирил Христов”. Председателят на ОбС Емил Христов връчи плакет и парична награда в размер на 1000 лева на Господин Балъкчиев, директор на ІV ОУ:

В новата си учебна сграда училище „Кирил Христов” реализира проект, благодарение на който във всички класни стаи и кабинети е монтирана дигитална техника за преподаване с използване на електронни учебници. ІV ОУ „Кирил Христов” е учебна база за практика на студентите от Педагогически факултет при Тракийския университет. Училището работи активно по международни и национални проекти, програми и кампании. Радващи са постигнатите резултати и успехите на учениците от ІV ОУ при провеждане на външното оценяване. Ежегодни носители на престижни награди са ученическият хор „Кирил Христов” и спортистите на училището. Училището работи успешно с културните институции в нашия град и участва активно във всички инициативи и чествания, организирани от Община Стара Загора.

Носител на индивидуалната награда „Анастасия Тошева” за 2013 г., състояща се от плакет и парична награда в размер на 300 лв., е Любка Иванова – директор на ОДЗ № 34 „Райна Княгиня”, доказан професионалист, с умения и компетенции на успешен ръководител (вляво на следващата снимка):

С професионалната си квалификация, опит и личностни качества Любка Иванова е изградила и успешно управлява екипа на Обединено детско заведение „Райна Княгиня”. През последните 3 години в детското заведение се разкриват 4 нови групи. Ползотворни са контактите с Дома за деца, лишени от родителски грижи „Незабравка”. С демократичен стил на управление, с педагогически такт, креативно мислене и принципност Иванова води до усъвършенстване на организацията на управление на детското заведение.

Награда „Анастасия Тошева” и 300 лв. получи и Росица Атанасова–Минева – старши начален учител в V ОУ „Митьо Станев”:

Росица Минева е спечелила отличието „Европейски езиков знак за качество” за 2012 г. Награден е нейният иновативен проект в сферата на чуждоезиковото обучение като автор на Интернет класна стая.Тя подпомогна и подготви своята ученичка Екатерина Калоянова чрез проект и видеоесе за участие в Космическия лагер на НАСА в Измир, Турция. Минева има 3 публикации в списание „Образование и технологии”.

С Диплом за заслуги в областта на образователното дело бяха наградени Мила Минева – старши експерт по обществени науки и гражданско образование в Регионален инспекторат по образованието, Йолита Добрева – ученичка от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски” за спечелено второ място на Национално състезание по счетоводство през 2012 г., Константина Петкова Иванова – гражданин, родител на дете в Обединено детско заведение № 34 „Райна Княгиня” – за изразена гражданска позиция и принос за подобряване на материалната му база и на „Технопол” ЕООД, Стара Загора – за изразена гражданска позиция и безвъзмездна охрана на сградата на ОДЗ № 34 „Райна Княгиня”.

Индивидуалните награди и дипломите връчиха зам.-кметът Иванка Сотирова и общинският съветник Бояна Буюклиева. Директорът на Библиотека „Родина” Слава Драганова награди най-добре представилите се на Осмия маратон на четенето в Стара Загора.

Ученици от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Хр. Морфова” поздравиха присъстващите със свои изпълнения.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн