„Безопасна ваканция” в Стара Загора

STZAGORA.NET
На 29.05.2013 г. от 11.00 до 13.30 часа в парк „Александър Стамболийски” ще се проведе кампания „Безопасна ваканция“, посветена на предстоящата лятна ваканция и Деня на детето – 1 юни. Тя е насочена е към ученици втори–четвърти клас, с цел да привлече вниманието им, както и на техните родители, към характерните за ваканционния период рискове и да им предостави модели за безопасно поведение.

Кампанията включва викторина по безопасност на движението и обучение по безопасно пресичане, демонстрации и обучение по оказване на първа помощ, действия по пожарогасене, конкурси за рисунка на асфалт, най-оригинални позитивни послания върху балон, моделиране с глина – „Кой участва в движението по пътищата?” и конкурс за рисунка „Безопасна ваканция”.

Кампанията е организирана от Община Стара Загора, Младежки дом, Младежки общински съвет, с участието на Областна дирекция на МВР, Областно управление Пожарна безопасност и защита на населението, отбор “Млад огнеборец”, Младежката група към БЧК, „Европа директно”.

В проявата ще вземат участие състави на Обединен детски център и спортни клубове. Децата ще имат възможност да видят полицейски коли, мотори и кучета, автомобили за спасителни акции.

Участниците в конкурсите ще получат награди.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн