Община Стара Загора започва прием на документи за финансово стимулиране на асистираната репродукция

STZAGORA.NET
На 27.05.2013 г. от 09.00 ч. започва приемът на документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Стара Загора. Тази година за целта в общинския бюджет са предвидени 40 000 лв., което е с 10 000 лв. повече от отпусканите досега средства.

Двойките и семействата с репродуктивни проблеми могат да получат финансово подпомагане един път годишно в рамките на текущата година, при условие, че не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура .

Документите се приемат всеки работен ден от 09.00 ч до 12.00 ч. в сградата на Община Стара Загора, ул. Цар Симеон Велики № 107 ет. 2, ст. 216; тел: 042/614-696.

Кандидатите трябва да отговарят на следните критерии:

а/ да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на Община Стара Загора през последните три години. При двойките във фактическо съжителство и при семействата, на това условие следва да отговаря поне единият от кандидатите;
б/ кандидатите да са семейни двойки или във фактическо съжителство;
в/ кандидатите да нямат парични задължения към държавата и Община Стара Загора;
г/ да са със непрекъснати здравно-осигурителни права;
д/ да не са поставени под запрещение;
е/ да не са криминално проявени лица;
ж/ да е налице доказан стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим единствено с методите на АРТ и по-конкретно IVF или ICSI.

Кандидатите представят лично или от техни упълномощени представители /с нотариално заверено пълномощно/ следните документи:

* Заявление по образец;
* Копие от лична карта;
* Копие от Удостоверение за граждански брак или декларация от партньорите при фактическо съжителство ( Приложение 2);
* Декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство (Приложение 3);
* Декларации от съпрузите и лицата, живеещи на съпружески начала, че не са поставени под запрещение (Приложение 4);
* Декларация, удостоверяваща, че семейната двойка, съжителстващите на семейни начала или лицата кандидатстващи за финансово подпомагане по правилата на настоящия правилник не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура (Приложение 5);
* Свидетелство за съдимост;
* Удостоверение за наличието или липса на задължения към Община Стара Загора;
* Удостоверение от Териториална дирекция Стара Загора към Национална агенция за приходите за непрекъснати здравноосигурителни права;
* Информация за банкова сметка на кандидатите;
* Медицинска документация.

Крайният срок за подаване на документите е 12.00 ч. на 10.06.2013 г. Документите ще бъдат разгледани от комисия в Общинския съвет с председател д-р Даниел Вълчев.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн