Областната администрация бе домакин на семинар с международно участие

STZAGORA.NET

Областна администрация Стара Загора бе домакин на семинар с международно участие на тема „Добри практики и стратегии за управление на промяната” с организатори Българската стопанска камара в лицето на главния директор „Международни организации и програми” Бранимир Ханджиев и изпълнителният директор на Стопанска камара Стара Загора Иван Ленков. Форумът бе открит от главния секретар на областна администрация Мариана Кръстева. Участие взеха представители и директори на регионални институции.

„Акцентът на промяната е това, което става в социално и индустриално отношение, в проблемите, свързани с отделните договаряния и със социалния диалог. Стара Загора е регион, който Българска стопанска камара е избрала от много години като фокус за регионално развитие, в рамките на нашето сътрудничество с Европейската комисия по проблеми, свързани с работодателите”, сподели Бранимир Ханджиев.

Себастиан Фройнд от учебния център на икономиката в Мекленбурс – Германия изнесе обстойна презентация за промяната и управлението във фирмата и администрацията, за това как служителите реагират на промените и как по-лесно биха ги приели. Какви подходи трябва да използват ръководителите и кои са основните фактори, които влияят на управлението на промяната разясни Аксел Шуберт от учебния център на саксонската икономика в Германия. Снежана Славчева, директор „Индустриални отношения” в Българската стопанска камара разказа за ролята на системите по информиране и консултиране върху индустриалните отношения, като акцентира върху правата и задълженията на работниците, необходимостта от консултиране на служителите и други значими теми.

Областна администрация Стара Загора, Българската стопанска камара, Стопанска камара – Стара Загора и Търговско-промишлена палата Стара Загора подписаха споразумение за осъществяване на партньорство по насърчаване и развитие на производството и потреблението за собствени нужди на енергия от ВЕИ. Документът има рамков характер и цели създаването на партньорски взаимоотношения в региона на Стара Загора за поощряване на инициативи в областта на ВЕИ. В споразумението се казва:

„Като споделят разбирането за изключителната важност и актуалност на изграждането на инсталации за производство и собствено потребление на енергия от ВЕИ, Областна администрация Стара Загора, Българска стопанска камара, Стопанска камара – Стара Загора и Търговско-промишлена палата – Стара Загора, се договарят за осъществяване на партньорство, насърчаващо създаването и развитието в региона на такива инсталации чрез:

* Съдействие за изпълнението, актуализацията и развитието на областната и общинските програми за ВЕИ;
* Насърчаване и подпомагане на фирмите и организациите в региона за успешното кандидатстване и изпълнение на проекти, финансирани по линия на Оперативните програми „Конкурентоспособност” и „Регионални програми”, ориентирани към производството и потреблението за собствени нужди на енергия от ВЕИ;
* Подпомагане на организациите, подписали писма за намерения и предварителни споразумения за изграждане на предприятия за производство на зелена енергия в рамките на проекта „GBE F” да реализират успешно своите проекти;
* Популяризиране на резултатите от въведените в действие предприятия за производство на зелена енергия, като най-добри практики, както и насърчаване на фирмите и организациите в региона за активно участие в конкурса по присъждане на европейски отличия на проекти с успешни реализации;
* Подпомагане за създаването и изпълнението на програми за систематична подготовка на специалисти по монтаж и инсталация на системи за производство на зелена енергия;
* Подкрепа в развитието на създадените в региона клубове на насърчители, доставчици и потребители на системи за производство и потребление на енергия от ВЕИ за собствени нужди;”

Проектът „Добри практики и стратегии за управление на промяната” се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн