Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа за обновяването на Стара Загора с 10 млн.лв. по проект „Зелена и достъпна градска среда“

STZAGORA.NET

Живко Тодоров

 

Договор за близо 10 млн. лева за изпълнение на проект „Зелена и достъпна градска среда” подписа днес в София кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Ще бъдат напълно обновени три основни улици и 22 междублокови пространства, с цел подобряване на физическата и жизнена среда в Стара Загора като предпоставка за осигуряване на устойчива и екологична градска среда с по-високо качество на живот и нови възможности за социално и икономическо развитие.

Безвъзмездното финансиране е по Оперативна програма „Регионално развитие”, като съфинансирането от страна на общината е 5 %. Срокът на изпълнение е 24 месеца и трябва да започне в края на юни. Според кмета Живко Тодоров, проектът ще подобри значително качеството на живот на хората в града и ще го направи по привлекателен и атрактивен за туристите. Ще се създадат повече удобства и забавления за всички възрастови групи и ще се осигури свободен достъп за хора в неравностойно положение.

В първия етап основно ще бъдат ремонтирани две основни улици, свързващи източния и западния край – ул. «Ген.Столетов» и ул. «Христо Ботев» с обща дължина 5,5 км.

В първия пакет от обекти за интервенция са и Градина „Доша Николова”, Градина „Берое” и две междублокови пространства. Вторият пакет е за ул. „Братя Жекови”, улици и междублокови пространства.

Строително-монтажните работи в рамките на проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора” включват 11 обособени позиции:

Обособена позиция 1: „Реконструкция на бул. „Генерал Столетов” и ул. „Христо Ботев”, изграждане и възстановяване на Градина „Доша Николова” и Градина „Берое”, реконструкция на 4 улици и облагородяване на 2 междублокови пространства”.

Обособена позиция 2: „Реконструкция на улица „Братя Жекови” от ул. „Стефан Караджа” до бул. „Патриарх Евтимий”; първи етап: от бул. Патриарх Евтимий” до ул. Любен Каравелов”.

Обособена позиция 3: „Реконструкция на улица „Братя Жекови” – втори етап: от ул. Любен Каравелов” до ул. „Стефан Караджа” и облагородяване на 2 междублокови пространства”.

Обособена позиция 4: “Реконструкция на улица „Климент Охридски”- южно от ул. “Граф Игнатиев” и от осова точка 504 до осова точка 506 и облагородяване на междублоково пространство”.

Обособена позиция 5: „Облагородяване на 2 междублокови пространства и реконструкция на 2 улици”.

Обособена позиция 6: „Облагородяване на 3 междублокови пространства”.

Обособена позиция 7: „Реконструкция на улица и облагородяване на 3 междублокови пространства”.

Обособена позиция 8: „Облагородяване на междублоково пространство между ул. “Любен Каравелов”, ул. “Христо Ботев”, ул. “Братя Жекови” и ул. “Св.Кирил и Методий”.

Обособена позиция 9: „Облагородяване на междублоково пространство между ул. “Ал. Батенберг” и ул. “Ген. Столетов”.

Обособена позиция 10: „Облагородяване на междублоково пространство и реконструкция на 3 улици”.

Обособена позиция 11: „Изграждане на зелена площ в сервитута на река Бедечка между ул. „Хан Тервел”, бул. „Крайречен” и ул. „Христина Морфова” и облагородяване на междублоково пространство”.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн