Румен Петков: Вината за загубата на изборите е изцяло на Сергей Станишев

STZAGORA.NET

Румен Петков

Плевен, Агенция “Фокус”. Сергей Станишев показа, че няма избори, които да не може да загуби. Това заяви Румен Петков на пресконференция в Плевен, съобщиха от пресцентъра на БСП – Плевен. “При положение, че след деня на размисъл, в който избухна такъв грандиозен скандал с бюлетините в Костинброд, и на БСП беше дадена зелена светлина да спечелим убедително изборите, днес ние се оказваме втора политическа сила. Станишев пропусна шанса да запази собственото си достойнство и да се оттегли като лидер на БСП. Ако обаче се запази сегашното положение и нещата в левицата не се променят драстично, при един катаклизъм и евентуални избори в рамките на 1 година, БСП ще ги загуби”, каза Румен Петков.

Според него – вината за загубата е изцяло на Станишев, защото той е структурирал листите по региони и е допуснал непознати лица да станат водачи. Той критикува и липсата на структури в няколкостотин населени места и засегна въпроса за мястото на младежите между 18 и 35 г. в БСП и защо процентът гласували сред тях е толкова нисък.

Румен Петков се обяви за спешни организационни, структурни и кадрови промени в БСП. Според него – наложително е да се свика незабавно конгрес, на който да се направи задълбочен анализ на изборните резултати, и да се направят радикални промени.
#gerb

социални мрежи

1 коментар on “Румен Петков: Вината за загубата на изборите е изцяло на Сергей Станишев”

  • Georgi Georgiev wrote on 15 май, 2013, 0:17

    Този, бързо забрави как безпаметно се напиваше в компанията на Виктор Вълков, Веждито и други в ресторанта на Интерпред през 2004-2005 година и Станишев идваше да го прибира, а сега приказва глупости за него !


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн