Венци за 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков и заместник областният управител Димитър Драчев поднесоха венец пред паметника „На загиналите в боевете за град Пирот” по случай 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Тържествено слово произнесе Командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бриг.ген. Любчо Тодоров. „Гордостта на българския войник и пълководческият гений на неговите командири направиха така, че в нашата най-нова история от сформирането на българската войска тя не е загубила нито едно сражение и не е оставила в чужди ръце нито едно свое бойно знаме. Емблематични за нас ще останат победите при Върбишкия проход, разгрома на ромейските войски при Ахелой, битката при Одрин, както и славната победа при р. Клокотница. Османското робство не сломява волята на българите да съществуват като род и държава”, каза в речта си командирът на бригадата.

Поздравителни адреси бяха поднесени от областния управител Недялко Недялков, от директора на ОД МВР ст. комисар Алекси Алексиев, от началника на Военно окръжие Стара Загора полк. Зарко Шишманов и от Съюза на ветераните от войните на България – областен съвет Стара Загора. Ритуалът завърши с поднасянето на венци и цветя от институции и признателни граждани.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн