Преди срещата “Черноморец” – “Берое”

STZAGORA.NET

Утре (28-ми април) от 18:00 часа “Берое” гостува на “Черноморец” в мач от XXIV кръг на News7 футболно първенство. За главен арбитър на срещата бе назначен Асен Баялцалиев от София. Двубоят за старозагорци пропуска възстановяващият се Емил Ангелов. Извън групата остана и получилият в четвъртък пети жълт картон Алберто Лоузейро, както и защитникът Владимир Зафиров.

Билети за мача ще се продават пред касата на гостуващия сектор на стадион “Лазур” на цена 5 лева от НФК “Берое”. Билетите на касата ще са по 10 лв.

“Очаквам хубав мач. Двата отбора играят футбол и го показаха от началото на първенството. За добър мач предразполага и времето. Виждаме едно прекрасно по отношение на климатичните условия време. Утре и вдругиден се предвижда да е доста топло – между 27 и 30 градуса, но това ще е така и за двата отбора” – каза преди срещата за beroe.bg кондиционният треньор Пламен Липенски.

“Ще е много труден мач. Познавам отбора от Бургас. Те са отличен тим. Готови сме да дадем максимума от себе си. Концентрацията трябва да е на ниво. Добре е да говорим за Купата, но първенството е също важно и трябва да продължим с добрите игри” – обясни пък полузащитникът Игор Джоман за клубната телевизия.

В класирането до момента “Берое” се намира на осмо място с актив от 31 точки, а тимът на “акулите” е с две позиции по-напред със спечелени 37 точки.

В миналия кръг на News7 футболно първенство отборът на “Черноморец” победи като гост “Ботев” (Враца) с 2:0, докато “Берое” записа домакинска победа над “Черно море” с 1:0 след гол на Георги Андонов още в третата минута на срещата.

По-късно през седмицата тимът на старозагорци постигна успех над “Славия” (София) в полуфинален сблъсък реванш за Купата на България и така се класира за финала, който ще се проведе на градския стадион в Ловеч на 15-и май. Заралии отстраниха “белите” с 1:0 след попадение на Георги Андонов три минути преди края на редовното време и в спора за отличието ще се изправят срещу “Левски”.

През есента “Берое” загуби от “Черноморец” с 0:1 под Аязмото, като единственото попадение за “акулите” вкара Тодор Паланков още в 40-ата секунда на срещата.

Преди мача “Берое” проведе лагер в Поморие, където тренираха на базата на местния “Черноморец” (Поморие) и Градския стадион в Несебър.

Очаква се треньорите да използват тази среща, за да дадат почивка на повечето от футболистите, които изнесоха 12-те официални мача досега през пролетта без прекъсване и почивка. В тях “Берое” допусна само една загуба. След класирането на полуфинала силите на повечето играчи обаче са на лимита, предвид изключително тежкия цикъл сряда – събота, в който се играе практически от края на март до сега.

След неделя за 30 дни “Берое” ще е изиграл общо 9 срещи в сгъстена програма.

След официалното предупреждение, което получи в края на полуфинала със “Славия”, за мача със сигурност отпада Алберто Лоузейро, който е наказан с лишаване от състезателни права за една среща за натрупани 5 жълти картона. Извън групата остана пък защитникът Владимир Зафиров.

Снощи възпитаниците на Петър Хубчев, както и целият щаб на тима пък бяха и на кино, където гледаха американския блокбъстър Iron Man 3 (“Железният човек 3?) за допълнителен релакс и сплотяване след тежките битки и преди новата серия трудни и важни мачове, които предстоят до края, отново в мачове през 3 дни.

За главен рефер на срещата бе назначен Асен Баялцалиев от София. Съдията има 5 срещи зад гърба си в “А” група. Негови помощници ще са Георги Караколев и Антон Терзиев, и двамата от столицата, а четвърти арбитър е Валентин Станчев от Сливен. Дежурен делегат ще е Красимир Кръстев от Сливен, а съдийството ще бъде оценявано от Димо Момиров от Варна.

Мачът между двата отбора ще бъде под номер 60 в историята на “А” футболна група, като “Черноморец” е единственият опонент от настоящия сезон на “А” група, срещу който тимът на старозагорци има положителен баланс – 25 победи и 23 загуби за заралии, а 11 срещи са завършили без победител. Головата разлика между двата отбора е 83:68 в полза на “зелено-белите”.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн