Предстоят експертизи дали оръжието при двата смъртни случая в Стара Загора от вчера е едно и също

STZAGORA.NET
Продължават процесуално-следствените действие по досъдебното производство за убийството на 56-годишния Койчо Колев от Стара Загора, което стана в района на Спортното училище в града, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР – Стара Загора.

Предстоят експертизи за установяване на това дали оръжието, с което е извършено убийството, е същото, което е намерено до тялото на 30-годишния Стоян Стоянов. Той е открит прострелян в нива на 2 километра южно от Стара Загора след сигнал, подаден от гражданин на тел. 112 за открито тяло.

Съвместно с прокуратурата продължават действията за изясняване на причините и обстоятелствата свързани с убийството и последвалото самоубийство, както и установяване на мотивите за тежкото престъпление.

Срещу Стоян Стоянов е имало образувани две досъдебни производства и са постановени две осъдителни присъди – за закана за убийство (спрямо неназована жена – бел. ред.) и за държане на наркотични вещества.
* * *
По непотвърдени данни убийството на Койчо Колев е извършено с незаконен пистолет, преправен от газов. В Стара Загора вървят слухове, че убитият дърводелец на Спортното училище е бил свидетел по досъдебно производство срещу Стоян Стоянов за блудство с момиче от дом за деца в неравностойно положение, а не по някое от двете приключили с осъдителни присъди дела.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн