Бъдещите шампиони по плуване на България си дават среща в Стара Загора

STZAGORA.NET

Бъдещите шампиони по плуване на България си дават среща днес в Стара Загора. За втори път в града се провежда плувният турнир “Русалка”, който събра 140 деца от 15 клуба в цялата страна. Най-големите от тях са във 2 клас и се състезават в стиловете кроул, бруст, бътерфлай, гръб и съчетано плуване.

Зам.-кметът Иванка Сотирова даде старт на плуването, като поздрави състезатели, треньори и родители, които бяха дошли от цялата страна – Пловдив, Варна, Благоевград, София, Казанлък и други градове. “Нашата цел не е да отглеждаме само шампиони, а спортът да бъде средство за израстването на здрави деца, бъдещи съвременни граждани на нашето общество”, каза тя.

Старозагорското участие е на организаторите от клуб „Траяна“ – с 33 състезатели и „Августа“ с 5 състезатели. “Надяваме се на достойно представяне, както и нашите големи надежди Светла Николова или Виктор Христов да успеят да се преборят за купа „Русалка“, споделиха организаторите.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн