Казанлък: Кметът Галина Стоянова откри националната среща на главните архитекти на общини в България

STZAGORA.NET

В Казанлък започна работа Втората национална среща на главните архитекти и експертите по устройствено планиране от общините в Република България. Срещата се организира от Националното сдружение на общините в Република България и „НСОРБ-Актив“.Община Казанлък е домакин на националния форум, като причина за този избор са добрите практики на местната изпълнителна власт в социализацията и популяризирането на културно-историческото наследство.

В срещата участват представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на Съюза на архитектите и Камарата на архитектите в България, заместник-кметове на общини, главни архитекти, главни инженери, председатели на комисии в общинските съвети, служители в направленията по териториално и селищно устройство от общини в цялата страна.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави участниците в националния форум на главните архитекти и специалистите по устройствено планиране в общините. Тя подчерта, че в началото на пролетта и в навечерието на Празника на розата в Казанлък една такава среща обещава нови идеи и споделяне на опит, който ще бъде ползотворен за всички участници. Кметът Галина Стоянова сподели, че само години половина Община Казанлък е разработила и работи по няколко устройствени плана като Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, Общия устройствен план на Долината на тракийските царе, частично изменение на Общия устройствен план на град Казанлък и др. Това е много сериозно постижение, подчерта кметът и поздрави за добрата работа главния архитект на общината Ивелин Недялков и екипа му.

Приветствие поднесоха още председателят на САБ арх. Георги Бакалов и заместник-председателя на КАБ арх. Николай Гълъбов, след което започна деловата работа на форума. Той продължава и на 19 април, като в утрешната програма са включени две презентации от Казанлък – от главния архитект на Община Казанлък за новия Музей на розата и от директора на ИМ „Искра“ Момчил Маринов за опазване на културно-историческото наследство на територията на общината.
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн