Великденска кошница с шарени яйца краси площада в Стара Загора

STZAGORA.NET

Кошница с 32 пъстри великденски яйца се превърна в атракция не само за децата, а и за възрастните старозагорци и гостите на града, които не пропускат да се фотографират пред нея. Общинското ръководство избра този начин да поздрави жителите на града с идващите Великденски празници, а след тях тя ще стане красив цветарник.

Идеята на кмета Живко Тодоров е чрез артистична декорация и тематично обновление на градската среда да се създава подходящо настроение за предстоящи големи празници.

Кошницата е изработена специално за Стара Загора – вторият град в България с подобна Великденска украса, обясниха производителите от фирма „Хит“, която поддържа уличното осветление в града. Височината на яйцата в нея са с височина 64 см. Те са изработени от стъклопласт и след празниците ще бъдат прибрани, а на тяхно място ще бъдат посадени подходящи цветя.

Мястото е атрактивно не само през светлата част на денонощието, но и вечерно време. Монтираните светодиодни ленти излъчват магична светлина, която привлича по-романтично настроените млади хора за срещи край Великденската кошница. Светеща е и традиционната вече украса на липата, на площада пред Община Стара Загора, за големия християнски празник.


#enl

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн