Лиляна Павлова подари домати на 82-годишна бедна жена на старозагорския пазар, разгледа Неолитните жилища

STZAGORA.NET

Лиляна Павлова, водач на листата на ПП ГЕРБ в 27-ми Старозагорски избирателен район за парламентарните избори, посети днес две знакови за Стара Загора места: Неолитните жилища и Централния пазар. Заедно с нея бяха вторият и четвъртият в листата – д-р Кирил Добрев и Пламен Йорданов.

В обиколката на зеленчуковото тържище ексминистърката на регионалното развитие бе придружена от кмета на Стара Загора и координатор на ПП ГЕРБ Живко Тодоров, както и от председателя на Общинския съвет Емил Христов. Те я запознаха с проекта за модернизация на пазара, чието изпълнение ще започне в началото на лятото и ще включи изграждането на нов паркинг в западната част на ул.”Пазарска”.

Край сергиите Лиляна Павлова разговаря с много старозагорци. “Само вие ще сте пак!”, прогнозира разговорливият Минчо, който, както кметът си спомни, бе предрекъл победа за ГЕРБ и преди 4 години. Няколко души не пропуснаха възможността да й се оплачат от трудния живот, който водят. На дребна белокоса женица – 82-годишната баба Иванка от кв.”Зора”, водачката на листата подари пакет едри домати. С продавачите се заговори за това, че приоритет на държавата е да подпомага българското зеленчукопроизводство. Накрая Лиляна Павлова си купи и за себе си малко старозагорски домати, както и връзка зелен лук.


Преди това в музей “Неолитни жилища” водачката на листата бе запозната от уредника му н.с.Петър Калчев обстойно с живота и бита на местното население, което обитава този край от 8 хилядолетия преди Христа. Тя с нескрито удивление разгледа многобройните артефакти, включващи уникални антропоморфни статуетки и древни съдове, които музеят съхранява в добре подредените си витрини, разгледа и много добре запазените останки от самите неолитни жилища, които, както миналата година бе изяснено, са били събрани няколко в една голяма двуетажна дървена сграда. Голямото желание на местните археолози и историци е да я възстановят под стъклен покрив, сподели Петър Калчев. На изпроводяк Лиляна Павлова получи малък подарък – копие на къща от Неолита.

Стара Загора е сигурен бенефициент по европейската програма за развитие на туризма и регионите, сподели пред медиите след посещението си в Неолитните жилища Лиляна Павлова. За следващия програмен период – от 2014 до 2020 г., дори се предвиждат да постъпят още повече средства от досега. Трябва да превърнем целия регион – от Казанлък и Долината на тракийските царе, през Стара Загора, до Раднево и Чирпан, в сериозна туристическа дестинация. Трябва да измъкнем туристите от курортите и да ги докараме да видят цялото това историческо богатство, което имаме събрано, каза водачката на листата на ГЕРБ.
#enl

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн