Старозагорецът Станимир Стойчев е най-младият водач на листа на РЗС в страната

STZAGORA.NET

С мотото „Винаги срещу корупцията” и каузата „Нова Конституция за нова България!” започна предизборната кампания на ПП „Ред, законност и справедливост” (РЗС). Тя бе открита в зала „Роял” на хотел „Шератон” в София с представяне на водачите на листи за всички 31 избирателни района.

„За първи път от 7 години РЗС има такъв истински политически елит на върха на организацията. Това беше труден, но смислен път на изграждане на нашата партия от долу на горе и успяхме”, обяви председателят на партията Яне Янев, който е начело на две листи – в Благоевград и в 23-ти избирателен район в София. “Няма по-млада, по-отговорна и по-нахъсана за победа партия от нашата!”, категоричен е лидерът. 55 на сто от водачите и поставените на водещи позиции са от гражданска квота. Сред най-младите са Станимир Стойчев, който води в Стара Загора, и поставеният на втора позиция Радослав Танев, които участваха в откриването на кампанията.

За пръв ще има министри в затвора, отстранени прокурори и съдии, които са част от мафиотските мрежи на целия преход, възмездие за олигарсите, наказания за монополистите, връщане на голяма част от изнесените пари на България, които експертите оценяват между 30 и 50 млрд. лева, обещава РЗС. Сред приоритетите на партията са създаването на специално министерство на туризма и инвестиции за поне 500 млн. лева, както и изцяло ново здравно законодателство.

Сред основните акценти е безкомпромисната политика срещу корупцията. „Ние предлагаме шоково намаляване на корупцията, от която държавният бюджет губи годишно между 2 и 5 млрд. лева. Ние имаме виждане как по законов път корупцията може да бъде намалена до минимум и парите да влязат в хазната. Така те могат да стигнат до обикновените хора, ще могат да се увеличат пенсиите и да се подобри стандартът на живот“, коментира водачът на листата в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район Станимир Стойчев. Той посочи и други акценти от програмата на РЗС – рязко намаляване на броя на народните представили от 240 на 100, ограничаване на мандатите на кметовете и депутатите до два, отмяната на депутатския имунитет и възможност да бъдат прекратявани пълномощията им предсрочно. Хората трябва да могат да отзовават избраниците си, ако не са доволни от работата им и ако не изпълняват предизборните си обещания, категоричен е Станимир Стойчев, най-младият водач на листа в 27-ми Старозагорски избирателен район.

Кампанията на РЗС ще бъде във формат „от ръка на ръка и от врата на врата”, стана ясно при откриването. „Ще почукаме на максимално много врати и ще се ръкостискаме с максимално много хора. Разчитаме на българския народ да пусне бюлетина номер 17, за да има нова конституция и нова държавност”, обясни Яне Янев.

РЗС открива предизборния си щаб в Стара Загора, с което възможността програмата и идеите на партията да стигнат до повече хора се увеличава. Щабът се намира на бул. „Руски” 32, срещу библиотека „Родина”, в бившата приемна на “Близу”.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн