Спасителния център за диви животни на “Зелени Балкани” отчете свършеното през 2012 година

STZAGORA.NET

Пред гости, доброволци и представители на местни и национални медии бе представен отчетът за работата на Спасителния център за диви животни на “Зелени Балкани” за 2012 година.

В новоизградената посетителска зала в двора на Центъра присъстващите имаха възможността да се запознаят с постигнатото през изминалата година, с успехите, трудностите и препятствията, както и с бъдещите планове на институцията.

В резюме свършеното през 2012 е следното:

* Общ брой пациенти за 2012 – 1388;
* 32% върнати в природата, 6,1? % пренасочени в зоопаркове и 56,8 % с летален изход;
* Мрежа от над 300 доброволни сътрудника в цялата страна;
* Три програми за реинтродукция (обратно връщане) на изчезнали видове – ловен сокол, белошипа ветрушка, белоглав лешояд;
* Над 3 000 посетители, половината от които деца и ученици на възраст от 3 до 18 години;
* Над 100 дарителя;
* 70 доброволци на възраст от 10 до 50 години;
* 1464 астрономически часа доброволен труд;
* Над 300 публикации в електронни, печатни и онлайн медии.

Зад всички тези цифри се крие понякога денонощният труд на служителите и доброволците на Спасителния център, чието ежедневие е осеяно с предизвикателства, с добри, но и лоши моменти, с работа до късно, често без почивен ден.

От Спасителния център благодарят за съдействието на МОСВ и неговите регионални структури, на Тракийски университет, на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора, на дарителите си и на всички, спомогнали за постъпването на ранените животни в Центъра. Отчита се, че Спасителният център се радва на широка обществена подкрепа, която радва работещите в него и ги амбицира за бъдещи още по-големи успехи.
#enl

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн