Набират се строителни работници за Израел

STZAGORA.NET

7000 работници за жилищно строителство търси Израел, за 2013 г. квотата е за 2000 строителни специалисти, до момента са наети 800. Това съобщиха на съвместна пресконференция днес 5 април 2013 г. заместник-кметът по икономика, стопанска политика и управление на общинската собственост на община Казанлък Петър Косев и директорът на Бюрото по труда в Града на розите Илияна Жекова.

На 4 април двамата участваха в информационен ден, посветен на Спогодбата между правителствата на България и Израел за посредничество и временна заетост на граждани на двете държави и приложението й в строителния сектор в Израел. Възможностите за работа, които предоставя Израел на български строителни работници, са били представени от посланика на Държавата Израел у нас Н.Пр. г-н Шаул Камиса-Раз и от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта на България Камелия Лозанова.

Начините и условията за кандидатстване бяха изчерпателно представени от Петър Косев и Илияна Жекова.

Търсят се професионални строителни работници, които да са на възраст 25-50 години, да могат да извършват височинни дейности, да са здрави, да не са работили досега в Израел и да нямат роднини, работещи в Израел, освен братя и сестри.

За 211 работни часа месечно заплащането е 1800 долара, като всеки извънреден час ще се заплаща допълнително. На одобрените и работещи там българи ще бъдат внасяни всички видове осигурителни вноски. Те ще имат и застраховка, осигурено жилище в монолитна сграда. Гарант за всеки сключен трудов договор по тази програма ще бъдат правителствата на двете държави, сключили Спогодбата.

За пълна информация по кандидатстването желаещите за работа в Израел от община Казанлък да се обръщат към Бюрото по труда в града, бул. „Ал. Батенберг“ № 4, ет. 4, стая № 5 – Пенка Пъдарска и Катя Асенова.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн