ОД МВР – Стара Загора представи годишния си отчет

STZAGORA.NET

Публичен отчет на дейността си направи днес Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Директорът старши комисар Алекси Алексиев запозна кметове, председатели на общински съвети, представители на Съдебната система и началници на Районни управления „Полиция” с дейността на Областната дирекция за 2012 година.

Общо през 2012 г. на територията на областта, в която има 11 общински центъра и 195 села, са извършени 5441 престъпления, от които криминалните са 4854, а икономическите – 587. От криминалните са разкрити 40,83%, а от икономическите – 53,5%.

Нараснал е единствено броят на престъпленията, свързани с наркотици в сравнение с 2011 г., стана ясно от публичния отчет на ОД на МВР. Като цяло от Дирекцията отчитат завишен процент на разкритите престъпления.

Според комисар Алексиев се наблюдава тенденция на намаляване дела на престъпления, извършени от лица под 18-годишна възраст. Едновременно с това спрямо 2011 г. се отчита намаляване и на броя на малолетните и непълнолетните извършители на криминални деяния, като непълнолетните извършители са с 13 по-малко, а малолетните са намалели със 7.

През предходната година на територията на ОДМВР – Стара Загора потърпевши от престъпления са станали 114 деца. 7 са станали жертва на телесни повреди, 3 деца – на грабеж, 7 – на изнасилване, 12 – на блудство, 34 са станали жертва на кражба и 10 – на престъпления по транспорта. За сравнение броят на потърпевшите от престъпления деца през 2011 година е бил 156 – с 42 повече.

През 2012 г. в ОДМВР са образувани общо 6281 досъдебни производства, от които 5733 дознания, 489 бързи производства и 59 незабавни производства.

През годината в ОДМВР са постъпили 34 предложения и сигнали от граждани. При проверката им е установена вина на петима служители на ОДМВР Стара Загора, за което същите са наказани по дисциплинарен ред.

За постигнати високи резултати в служебната дейност и конкретен принос при изпълнението на важни служебни задачи през 2012 са наградени общо 371 служители.

„Аз съм напълно доволен от резултатите, които постигна Областната дирекция на МВР. Горд съм с вашата работа, с вашия подход и всички факти сочат, че ОД на МВР Стара Загора е една от водещите дирекции по резултатност в България”, заяви областният управител Недялко Недялков, който присъства на представянето на годишния отчет на ОДМВР. Той засегна още няколко теми, към които е насочено общественото внимание – предстоящите избори и кризата в енергийния комплекс „Марица-изток”. Старши комисар Алекси Алексиев увери присъстващите, че от ОД на МВР са предприели мерки, които ще сведат до минимум купуването и продаването на гласове през предизборната кампания и ще се следи за провеждането на честни и прозрачни избори.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн