Галина Стоянова: Ще асфалтираме още 34 улици в Казанлък и селата през тази година

STZAGORA.NET

Галина Стоянова

В Казанлък зимата беше спокойна и поражения от зимата, от студа и от леда не са големи, каза тази сутрин в интервю кметът на община Казанлък Галина Стоянова, цитирана от Агенция “Фокус”. Но, по думите й, уличните настилки в града, както и в населените места, са в тежко състояние поради това, че дълги години не е извършвано цялостно асфалтиране, а са изкърпвани, и то не по най-добрия начин. Затова сега отново има големи дупки и, разбира се, големи проблеми.

“През миналата година направихме цялостно асфалтиране на 44 улици за 1.8 милиона лева, а тази година от бюджета на Общината сме отделили 1.6 милиона лева. Вече сме направили обществените поръчки за избор на изпълнителни за асфалтиране, така че при отваряне на асфалтовите бази още в средата на април – началото на май, ще започнем с тази дейност. Най-напред с изкърпване на улиците, които няма да подлежат на цялостно асфалтиране, а след това и на цялостното асфалтиране. За тази година са предвидени 34 улици, отново сме ги разпределили поравно между населените места и града, като в Казанлък ще бъдат цялостно асфалтирани един от най-големите участъци на главния булевард „23 пехотен Шипченски полк” от центъра от светофара до изхода на града на запад.

Цялостно ще бъдат асфалтирани ул. „Пушкин”, ул. „Орешака” и няколко улици в индустриалната зона, с което ще се отвори така наречената южна дъга на Казанлък, която трябва да освободи движението в центъра. Това са улиците от „Москва”, която вече е отворена за движение, покрай жп гарата до ул. „Чаталджа” до ромската махала. Това е един доста дълъг участък в много тежко състояние, който обаче след асфалтирането наистина ще даде възможност на гражданите да използват южния път за пристигане от Източното в Западното. Също цялостно ще бъде асфалтирана ул. „Капрони”, тя е държавен път, но имаме споразумение с Агенция „Пътна инфраструктура” поради изпълнение на един проект от Община Казанлък по програма „Регионално развитие” – Мярка „Градска среда”, тя да бъде асфалтирана за 270 хиляди лева от държавния бюджет. Ще бъде асфалтирана и ул. „Кремона” в ж.к. „Изток” – това е кварталът, в който има изключително нужда от цялостно полагане на асфалт, но засега сме предвидили улицата, която е в тежко състояние.

Едновременно с това изграждаме със средства от бюджета и със строителното ни предприятие, което сформирахме през тази година, три общински паркинга, които са много важни за града, тъй като в централната градска част става все по-трудно паркирането. Това са паркингите южно от ул. „Яворов” до ДГ „Теменуга”, паркингът около северната част на централния пазар до банята и в западното един от паркингите до бул. „Стамболийски”, казва в интервюто си Галина Стоянова.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн