Стара Загора ще има Младежки център за деца и младежи в риск

STZAGORA.NET

Бившето кино „Жельо Диманов” в Стара Загора (снимка – maps.google.com) ще се превърне в Младежки център за изпълнение на дейности за деца и младежи в риск.

На вчерашното си заседание Общинският съвет подкрепи предложението на кмета Живко Тодоров Община Стара Загора да кандидатства с проектно предложение за финансиране по т.нар. Норвежка програма – Програма BG06 „Деца и младежи в риск”, Компонент 1 „Грижи за младежи в риск” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2009-2014 г.

За да се превърне сградата в „център с различни дейности и за да стане притегателно място за младите хора в риск, за тези, които живеят в бедност и лишения“, по думите на кмета Живко Тодоров са необходими около 1,5 млн. лева. Съществуващата сграда на ул. „Княз Александър Батенберг” № 19 със застроена площ 423 кв.м ще бъде изцяло преустроена, като предназначението й няма да бъде променяно за период не по-малък от 10 години след приключване на проекта.

Сградата на бившето кино „Ж.Диманов “, която не се ползва от години и е в лощо състояние, е публична общинска собственост.

От бюджета на Община Стара Загора за 2013 година за сметка на “Резерв за непредвидени и неотложни разходи” се осигуряват 24 000 лева, решиха още общинските съветници. Те упълномощиха кмета да извърши всички последващи действия за изпълнение на проектното предложение.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн