И тази година Стара Загора е част от Австрийските музикални седмици

STZAGORA.NET
Стара Загора отново ще бъде домакин на Австрийските музикални седмици, които ще се проведат за 17-ти път в периода от 4 до 19 април 2013 г. Те са под почетния патронаж на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова и са израз на тесните културни връзки между България и Австрия в областта на културата.

Концертът на Квартет „Екстрачело” в Стара Загора е на 5 април от 19.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев“.

На 16 април от 19.00 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески”ще се състои камерен концерт, а на 18 април от 19.00 ч. в залата на Оперния театър концерт ще изнесе Симфоничният оркестър на Държавна опера – Стара Загора.

Австрийските музикални седмици си поставят за цел наред с представянето на многообхватното австрийско музикално творчество да допринасят за активния културен обмен между Австрия и България, както и да дадат поле за изява и на талантливи български композитори и изпълнители. В основата на програмата е австрийското музикално творчество от модерната класика до най-новите произведения на съвременната музика, които са комбинирани с известни произведения на класиката и романтиката.
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн