Започва изграждането на павилиони и нови спирки в Казанлък

STZAGORA.NET

14 павилиони и 14 спирки ще бъдат изградени в Казанлък и населените места Крън и Копринка. За поставянето на павилионите Община Казанлък проведе конкурс на 29 януари 2013 г., съгласно Решение № 456 от 18 декември 2012 г. на Общински съвет –Казанлък. В решението са посочени и местата на разположение на временните съоръжения (павилиони) и спирките.

На конкурса се явиха две фирми – „Булгартабак-трейдинг“ АД и „Елиза 1999“ ЕООД. Конкурсът е спечелен от „Булгартабак-трейдинг“ АД, чиято инвестиция за изграждането на павилионите е 308 000 лв. Отделно за ползването на общинските терени, всеки един от които е 6 кв.м, върху които ще бъдат разположени тези съоръжения, фирмата ще заплаща месечен наем от 400 лв.

Съгласно решението на ОбС спечелилият конкурса кандидат се задължава да изгради спирконавеси в полза на Общината на 14 спирки от линиите на градския транспорт – 12 в Казанлък и по един в Крън и Копринка. След изграждането на спирконавесите фирмата, спечелила конкурса, в едномесечен срок трябва да прехвърли собствеността на спирконавесите на Община Казанлък. В случая „Булгартабак-трейдинг“ поставя павилионите и изгражда спирконавесите. Размерът на инвестицията, свързана с новите спирки и тяхната поддръжка е 140 000 лв.

В момента започва проектирането и изпълнението на 2 спирки – тази срещу сградата на Общината на бул. „Розова долина“ и втората спирка е в центъра на Казанлък – на бул. „23 пехотен шипченски полк“, до Виенската сладкарница.

*

сподели бутон

1 коментар on “Започва изграждането на павилиони и нови спирки в Казанлък”

  • Силвия Пейчева wrote on 24 юли, 2013, 20:16

    Здравейте към кого трябва да се обърнем за работа във новите павилиони,които ги поставят със спирките в гр.Казанлък – Благодаря предварително!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн