„Баскетбол в час по физическо“ с възторжен прием в старозагорските училища

STZAGORA.NET
В старозагорските училища и тази седмица продължава инициативата “Баскетбол в час по физическо”. Тя се осъществява по съвместен проект на Община Стара Загора и Баскетболен клуб Берое, насочен към популяризиране на спорта.

Днес в 13:00 ч. баскетболистите и треньорското ръководство на БК Берое посетиха СОУ Железник. При силен интерес от страна на подрастващите, момчетата на Георги Младенов демонстрираха способностите си на терена и под коша на баскетболното игрище. По-смелите проведоха и малки игрички с тях, или си направиха снимки за спомен.

Основната амбиция на организаторите е, чрез демонстрации и игра с малчуганите, да ги въведат в баскетбола, като ги убедят да прекарват част от свободното си време в спортни занимания. Първият „Баскетболен час по физическо” беше проведен в СОУ “Иван Вазов”, а след това и с ученици от 5-то ОУ “Митьо Станев”.

Посещенията в старозагорските училища се радват на голям интерес, а малчуганите посрещат високите батковци с огромен ентусиазъм. От спортния клуб обещават посещенията да продължат и след пролетната ваканция.

Утре от 13:00 ч. предстои „Баскетболен час” и в СОУ “Максим Горки”.

Кампанията може да бъде проследена и чрез фейсбук страницата на отбора “Баскетболен клуб Берое”.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн