Тънък лед – безплатна прожекция и отворена дискусия по темата “Психично здраве” в кино “Различният Комсомол”

STZAGORA.NET
На 26.03.2013г. от 17.00ч. в кино „Различният комсомол” ще бъде прожектиран документалния филм „Тънък лед” на режисьора Алеко Желязков. Безплатната прожекция е представена от Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед в партньорство със Сдружение Клуб „Отворено Общество“ по проект Младежка Кино-Зона, финансиран от програма Младежта в действие. До момента образователните филми и дискусии по проекта, реализирани в партньорство с различни институции и организации, са били посетени от над 300 младежи и граждани на Стара Загора. По-късно същата вечер от 20:00 ч. ще бъде представена и селекция късометражни филми под надслов „Доброволчеството по света и у нас“.

Филмът „Тънък лед“ разказва историите на четирима души с психични проблеми и има за цел, да покаже тяхната среда, живот и мечти, и да предложи начини за интеграцията им в обществото. Според специалисти, над 40% от хората в България и Европа имат психични проблеми.

След прожектирането на филма студентите от специалност “Социални дейности” към ТРУ – гр. Стара Загора, ще презентират резултатите от проведена анкета на тема „Психично здраве”, след което ще има време за отворена дискусия .

На срещата ще присъстват представители на Община Стара Загора, студенти от специалностите “Социални дейности” и „Социална педагогика” към ТРУ, гр. Стара Загора, психолози и специалисти в Социалната сфера, работодатели, журналисти, екипа и потребителите на социалната услуга ДЦ „Св.Св. Козма и Дамян” и др.

Срещата ще се проведе в три части:
1. Прожектиране на документалния филм “Тънък лед” – 27 мин.
2. Представяне на резултатите  от проведена анкета за „Психично здраве”- мултимедийна презентация – 10-15 мин.
3. Отворена дискусия.

Още информация за събитията в кино Различният Комсомол можете да видите на www.razlichniatpogled.org.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн