В Стара Загора наградиха участниците във фолклорния детски конкурс „Орфеево изворче”

STZAGORA.NET

Камерна група за обработен фолклор при НУМСИ „Широка лъка“ получи приза на кмета на Стара Загора Живко Тодоров за участието си в XIII-то издание на Националния фолклорен детски конкурс „Орфеево изворче”, който се проведе на 22, 23 и 24 март 2013 г. в Стара Загора. Наградата – синтезатор връчи заместник-кметът Иванка Сотирова. Младежка фолклорна формация „Разметаница“ от Бобовдол получи ваучер за 1000 лв. от старозагорския клуб “Inner Whell”, а средствата ще бъдат използвани за финансиране на предстоящото участие на формацията на събор в чужбина.

Наградата на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив отиде при народния оркестър на Музикално училище „Добри Христов“ – Варна, а Обединен детски комплекс „В.Левски“ в Асеновград получи наградата на Тракийско дружество „Одринска епопея“ – статуетка, диплом и 100 лв.

Мъжка фолклорна група „Арамии“ от Пловдив беше отличена с награда от фондация „Български фолклор“. Националният фолклорен съюз връчи „Лирата на Орфей“ на Народен оркестър при СОУ „Любен Каравелов“, Пловдив.

Форумът, който събра повече от 2 500 певци, инструменталисти и танцьори от всички фолклорни области на страната, предоставя възможност за изява на талантливи деца, ученици, студенти и преподаватели и съдейства за запазване и обогатяване на българската национална култура.

Конкурсът е организиран от Национален музикално -фолклорен съюз „Орфеево изворче”, със съдействието на Община Стара Загора, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на културата, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Тракийско дружество „Одринска епопея” и Държавна Опера – Стара Загора.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн