“Баскетбол в час по физическо” в училищата на Стара Загора

STZAGORA.NET

Община Стара Загора и Баскетболен клуб “Берое” – мъже започват съвместна инициатива за популяризиране на баскетбола сред децата в училищата на областния град.

В кампанията “Баскетбол в час по физическо”, която ще стартира на 21-ви март 2013г., участва целият отбор на Берое, заедно с треньорското ръководство в лицето на Георги Младенов, Марин Яцински, Тодор Тенев и Атанас Радев. Основната амбиция на организаторите е, чрез демонстрации и игра с малчуганите, да ги въведат в баскетбола, като ги убедят да прекарват част от свободното си време в спортни занимания.

Утре от 12:30 ч., в СОУ “Иван Вазов”, ще бъде проведен първият „Баскетболен час по физическо“, който ще постави началото на поредица от подобни часове. В 13:30 ч. „Баскетболен час“ ще имат и ученици от 5-то ОУ “Митьо Станев”.

Подобни инициативи са провеждани и на други места, споделят организаторите, но за първи път целият отбор на баскетболния Берое, който привлича на мачовете си от Националната баскетболна лига все повече зрители в Стара Загора, ще се ангажира с каузата да привлече учениците от началните класове в любимата игра. Те са подготвили провеждане на състезателни игри с баскетболни елементи, както и раздаването на награди за най-изявените деца.

Не е случайност и фактът, че за старта на инициативата е избрано СОУ “Иван Вазов”. В съвсем скоро време там кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще направи първа копка за изграждането на мултифункционална спортна зала, с отпуснатите от правителството близо 1 млн.лв.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн