Община Казанлък ще демонтира незаконна пристройка към бивша сладкарница за сметка на собствениците

STZAGORA.NET

Пристройката към известната в близкото минало сладкарница „Княгиня Калина“, наречена по-късно Kafe „Marilyn“, в центъра на Казанлък ще бъде премахната, тъй като посоченият обект е построен като преместваем и срокът му за съществуване в този вид е изтекъл.

Издадена е Заповед № 2512/27.12.2012 г. на кмета на община Казанлък, с която се уведомяват собствениците Димитър Цонков Иванов и Ива Тодорова Янева, че в 45-дневен срок от получаването на заповедта трябва да извършат демонтиране на обект „Преместваемо съоръжение за търговска дейност“, поставен на имот – публична общинска собственост. Имотът се намира на пл. „Севтополис“ 7 в Казанлък.

Заповедта е издадена след направени проверки, при които са установени поредица от нарушения. Първото от тях е, че липсва валидно разрешение за поставяне на обекта по смисъла на чл. 56 ал. 2 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и на чл. 14 от Наредба 21, приета с Решение № 188 на ОбС-Казанлък от 27.01.2005 г., за поставяне на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности. Установено е още, че липсва договор за отдаване под наем на общински терени с цел поставяне върху тях на преместваеми обекти, съгл. чл. 56 ал. 5 от ЗУТ и чл. 11 от наредба 21 на ОбС-Казанлък. В резултат на направените констатации се оказва, че срокът за съществуване на преместваемия обект е изтекъл, няма сключен договор за ползване на общинския терен под наем, т.е. обектът се е ползвал години наред без правно основание и следва да бъде премахнат.

Двамата собственици Димитър Иванов и Ива Янева са уведомени и съгласно издадената заповед, те трябва да извършат демонтиране на обекта в 45-дневен срок от датата на получаването й. Този срок изтече на 18 март 2013 г., но тъй като собствениците не са предприели доброволни действия по отстраняване на постройката, Община Казанлък следва да пристъпи към принудителното й премахване. То ще бъде изпълнено от Общината за сметка на Димитър Цонков Иванов и Ива Тодорова Янева.
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн