Теодора Духовникова и Калин Врачански – на старозагорска сцена в “Гарванът” на 10 април с Театър 199

STZAGORA.NET
ТЕАТЪР 199 „Валентин Стойчев” – София
представя на старозагорска сцена
на 10 април 2013 г.
В залата на ДТ „Гео Милев” от 19.30 часа
С Теодора Духовникова и Калин Врачански
“ГАРВАНЪТ”
от Калина Попянева
Постановка – Бина Харалампиева
(Премиерата бе на 10 януари 2013 г.)

ЗЕМЯТА И НЕБЕТО
Някои казват „времето лети”, други „от щастие летя”, трети „късметът отлетя”. Откакто свят светува, човек мечтае за крила – да се освободи от жестокото притегляне на почвата. И нито балонът, нито самолетът утоляват тази жажда. Защото истинският полет предполага пълна свобода, възможност във всеки миг да избереш посоката, да кацнеш там, където пожелаеш и да се въздигнеш пак, когато си поискаш. Това е нашата същинска драма. За разлика от слона, да речем, ние знаем, че не можем да летим, но бленуваме неистово да се откъснем от земята. Вероятно затова вселената се е смилила и ни е дарила с умението да мечтаем, страдаме, сънуваме, обичаме. Така лети човекът. Душите ни летят.

КАЛИНА ПОПЯНЕВА е млад автор. Нейната дебютна пиеса „ГАРВАНЪТ” печели последното засега издание на конкурса за съвременна българска камерна драматургия на Театър 199 на името на голямата българска актриса Славка Славова.

ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА – красива, изящна, страстна, страшна, тайна и неуловима… Актриса, която на сцената е примамлива и лека като фея… и като рубин дълбока.

КАЛИН ВРАЧАНСКИ е сетивен, изненадващ, силен. Наблюдателен, внимателен, вглъбен, той в работата си таи усмивка. В тази роля, някъде в тъмна сянка, в душата му блести звезда.

Режисьорът БИНА ХАРАЛАМПИЕВА работи върху текста на „ГАРВАНЪТ” като ураган. Създава свят наситен от любов, създава вихър от пера и перушина, които ще ви развълнуват, пленят и окрилят.

ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В ТЕАТЪР 199!

Билети ще се продават от 1 април 2013 г. в Синдикалния дом (западен вход) от 10.00-14.00 и 15.00-18.00 ч.

Цена на билетите:
10.00, 12.00 и 14.00 лв.

Телефон за информация: 0888 468 173 и 0876 010 933 – Виолета Нанева.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн