Стара Загора очаква 2500 изпълнители на „Орфеево изворче 2013”

STZAGORA.NET
Традиционният Приз на Кмета на Община Стара Загора ще бъде връчен на победителя в XIII-то издание на Националния фолклорен детски конкурс „Орфеево изворче”, който ще се проведе на 22, 23 и 24 март 2013 г. Стара Загора очаква около 2500 участници от всички етнографски области на България.

Форумът предоставя възможност за изява на талантливи деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, и съдейства за запазване и обогатяване на българската национална култура.

Участниците в конкурса се състезават в шест възрастови групи, в две категории – професионална и любителска.

Откриването ще се състои на 22.03. от 9.30 ч. на сцената на НЧ „Св. Кл. Охридски-1858″. В дните 22 и 23 март конкурсът ще се проведе и в залите на Общински детски център, Дом на културата и Държавна опера – Стара Загора. Председател на журито на конкурса е проф. д-р Пламен Арабов.

Най-добрите изпълнители ще бъдат отличени с много престижни награди, по време на официална церемония, която ще се състои на 24 март (неделя) от 10.00 ч., в Драматичен театър Стара Загора. От 11.00 ч. там е гала -концертът на наградените участници.

Конкурсът е организиран от Национален музикално-фолклорния съюз „Орфеево изворче” със съдействието на Община Стара Загора, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на културата, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Тракийско дружество „Одринска епопея” и Държавна Опера – Стара Загора.
*

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн