Мините създадоха консултативен съвет заради кризата в добива

STZAGORA.NET
Във връзка с кризисната ситуация в „Мини Марица-изток” ЕАД, породена от понижената натовареност на топлоелектрическите централи и съответно занижените заявки на лигнитни въглища към тях, в началото на месец март бе създаден консултативен съвет от ръководители и експерти във въгледобивното дружество, с участието и на председателите на двата синдиката – ФСО „Подкрепа” и ДСО на КНСБ. Основната цел на съвета, който заседава всяка седмица, е да анализира текущото състояние и да набележи спешни мерки за стабилизиране на дружеството в така създалата се ситуация.

На проведеното вчера (14 март 2013 г.) заседание бяха взети няколко важни решения, в краткосрочен план, съобщиха от пресцентъра на “Мини Марица-изток” ЕАД. За изпълнение на решенията се предприемат действия по:

* Оптимизиране на разходите за суровини и материали, електроенергия, горива, външни услуги и превоз на персонал за месец април;
* По-ефективно управление на материалните запаси;
* Преразглеждане и оптимизиране на ремонтната програма в частта за ремонт чрез възлагане.
* Запазване числеността на персонала;
* Оптимизиране режима на работа за месеците март и април.

Участъците „Добив” и в трите рудника през месец април ще работят на двусменен вместо на четирисменен режим.
Режимът на работа подлежи на незабавно коригиране при увеличаване заявките на консуматорите.

Времето, през което се ограничава работата по основните разкривни и въгледобивни дейности, ще бъде използвано пълноценно за ремонтни дейности и подобряване на работната среда.
#gerb

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн