Казанлък представя България на изложението “УТАГЕ ’2013″ в Осака, Япония

STZAGORA.NET

Специална покана към Казанлък за участие в изложението „Утаге ’2013“ в Осака изпрати президентът на Организационния комитет на изложението Юзуру Хирано. Той бе в България и Казанлък по време на Празника на розата през миналата година заедно с Акико Игая, изпълнителен директор на Японско-българското дружество за приятелство и културни връзки, и представители на бизнеса в Страната на изгряващото слънце.

Изложението е за храни и напитки. Провежда се на всеки 4 години и определена страна с нейните традиции става акцент в него. Тази година България е акцентът на изложението, а Казанлък с маслодайната роза ще се представя на многохилядните гости от цял свят.

Българско вино, сирене, мляко, розови продукти, луканка и още вкусни български деликатеси ще бъдат опитани от посетителите – туристи и представители на бизнеса, на „Утаге ’2013“. Заедно с това в специална зала българският фолклор ще завладява сърцата и душата на зрителите с уникални танци и ритуали, свързани с розобера, гроздобера и наливането на виното, кукерските игри.

За да се уверят, че кметът на община Казанлък Галина Стоянова и Царица Роза ’2012 Нели Славова ще бъдат част от официалната церемония по откриването на изложението, днес в Казанлък дойдоха Акико Агая и представители на бизнеса, които вече имат търговски връзки с български фирми.

Интересът към изложението е огромен. Над 700 хиляди души се очаква да посетят залите и щандовете на „Утаге ’2013“, което стартира на 26 април и приключва на 6 май.
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн