Дамско рали организира Община Гълъбово на 16 март

STZAGORA.NET

На 16 март тази година ще се проведе състезание между жени-шофьори в Гълъбово. Състезанието ще се проведе за втора поредна година. Организатор е Община Гълъбово, а самото мероприятие е по повод Международния ден на жената 8 март. За водещ на събитието е поканен известният шоумен Венци Мартинов. В общината тече записване на всички жени, желаещи да се включат в тазгодишното състезание, без възрастови ограничения, но притежаващи свидетелство за управление на моторно превозно средство (шофьорска книжка).

Миналата година в състезанието премериха шофьорски умения 20 жени от Гълъбово. В състезанието участничките ползваха личните си автомобили, като всяка една от тях бе наградена за участието си с чек за 10 литра гориво. Участничките имаха право на навигатор в колата, който да ги напътства. Състезанието премина в 2 части, в които състезанието беше за най-добро време. В първата част състезателките трябваше да преминат през 4 етапа, местене на чаша с вода от една маса на друга на разстояние 2 метра с ръка, подадена през прозореца на колата, след това 2 паркирания на заден ход и шофиране между конуси тип „змейка”. Вторият етап премина в съревнование за финалите – шофиране между конуси за най- добро време. Жури от професионални шофьори – жени и мъже, наблюдава отблизо състезанието и безпристрастно обяви победителките. Председателят на Общински съвет в Гълъбово Янка Петрова и кметът на общината Николай Тонев наградиха всички участнички с чекове за 10 литра гориво и връчиха шампанско и купи на победителките за 1-во, 2-ро и 3-то място. Бе връчена и една специална награда за шофьор-ветеран, както и една за най-млад участник.

Очакванията на организаторите са тази година да има повече състезателки, повече жени да се престрашат да участват и да се получи отново атрактивно и забавно състезание, съобщиха от пресцентъра на Община Гълъбово.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн