Подготвят уникален геймърски фестивал в Стара Загора

STZAGORA.NET
“PlayExpo Zara Summer” ще събере любителите на компютърните игри и спорта

Спортна зала „Стара Загора” ще бъде домакин на специалното издание на единствения по рода си фестивал на игрите PlayExpo Zara Summer. Събитието ще се проведе на 15-ти юни в Града на липите, а негови организатори са PlayExpo и Туристическият информационен център към Община Стара Загора.

Посетителите ще имат удоволствието да наблюдават най-различни компютърни гейм-турнири, игри, изложение, както и ефектно косплей състезание за оригинални фантастични костюми. За любителите на спорта също има приятни изненади – фрийрън демонстрации и надпревара по стрийтбол. Участниците в турнирите ще могат да се съревновават за различни награди, осигурени от организаторите.

Входът за фестивала е свободен за всички, а допълнителна информация по записване за участие и правилата на турнирите и косплей състезанието очаквайте на фейсбук страницата на събитието – http://www.facebook.com/PlayExpo?fref=ts.

Геймърският фестивал е своеобразно продължение на интернационалното събитие на PlayExpo, което ще се проведе на 6 и 7 април тази година в Зимен дворец на спорта, София. Това е нещо уникално за България – върху огромна площ ще се проведат десетки геймърски турнири, ще гостуват изложения от чужбина, а общият награден фонд за победителите надхвърля двадесет хиляди лева.

В момента тече записване за турнирите по FIFA 2013 и Pro Evolution Soccer 2013. Желаещите могат да се запишат за участие още във виртуални съревнования по Quake Live и StarCraft 2.

Билетите за PlayExpo 2013 са на промоционални цени до 05.04.2013 г. – 15 лв. за еднодневен билет, 20 лв. за двудневен билет и 25 лв. за комбиниран конферентен билет, и се разпространяват в мрежата на Ивентим – (www.eventim.bg) и неговите партньори.
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн