Хиляди българи се качиха на Шипка навръх националния празник

STZAGORA.NET

За днешното честване на 135-годишнината от Освобождението на връх Шипка пристигна министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Сред официалните гости бяха областният управител в Стара Загора Недялко Недялков, зам.-областните управители Димитър Драчев и Петко Карагитлиев, областният управител в Габрово Мариян Костадинов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада Димитър Шивиков, кметове на общини. Домакин бе община Габрово.

Времето бе повече от благосклонно, което позволи на хиляди българи, както и на официалните гости, да изкачат стълбите до Паметника на свободата, където положиха венци и цветя.


„Днес не сме тук, за да напомним за себе си, а да си спомним колко сме малки в сравнение с тези, които на това място браниха своята земя – българските опълченци, както и руски, украински, беларуски и румънски воини, които браниха чуждата земя като своя. За героите на свободна България – слава, на днешните българи – непокорство в стремежа за съзидание, на водачите им – смирение и мъдрост и Бог да пази България!”, каза в словото си Томислав Дончев.

С приветствие към присъстващите се обърна и кметът на община Габрово Таня Христова.

Преди началото на тържеството на Шипка, на площад Севтополис в Казанлък в официална церемония бе издигнато българското знаме. Областният управител Недялко Недялков и неговите заместници положиха цветя на паметната плоча на Хаджидимитровите четници.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн