Пролетен празник зарадва посетителите на Зоопарка в Стара Загора

STZAGORA.NET

С празнична украса, много песни и танци и сладки лакомства за всички деца посрещна днес малки и големи Зоопаркът в Стара Загора, заради превърналия се вече в традиционен общоградски празник „Ден на мартеницата. Ден на Зоопарка”. Скъпи гости на празника бяха председателят на Общинския съвет Емил Христов и зам.-кметът Иванка Сотирова. Те закичиха с мартенички най-малките обитатели на зоологическата градина.


Баба Марта (актрисата Елена Азалова) завърза мартеници на всички деца, както и на клетките на животните, за да са всички здрави през цялата година. За изработването на червено-белите символи се погрижиха приятелите от Дневен център „Св. св. Козма и Дамян”. В музикалната програма на поляната пред клетката на мечките се включиха децата от Вокална студия „Усмивки” от НЧ „Родина-1860”, ДДЛРГ „Незабравка”, ЦДГ №10 „Светлина” и артистите от Държавна опера с откъс от мюзикъла „Мечо Пух”.


По повод пролетния празник на зоопарка алеите му бяха маркирани със специални тампони със стъпки на животни. Те ще отвеждат децата, които ги разпознаят, право до клетките на техните любимци.

#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн