От днес 130 души започнаха работа по проект „Подкрепа за заетост“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
От днес 130 трайно безработни са назначени на работа за една година в изпълнение на проект „Подкрепа за заетост“ от Община Стара Загора. Възложител на проекта е Агенцията по заетостта. Той се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз.

Назначени са 97 работници по озеленяването, 20 спасители бедствия и аварии, 8 техници – екология, 5 работници в строителството и 51 работници по озеленяването, които ще работят във всяко от селата в общината. Останалите ще бъдат разпределени по Административни бюра към Звено „Чистота”.

Работниците с длъжност Техник – екология ще работят към Административните бюра и ще поддържат зелените площи около детски площадки, междублокови пространства и паркове. Спасителите бедствия и аварии ще извършват превантивни мерки по коритата на реките, при възникване на пожари и др. Работник – строителство ще работят към озеленяване и комунални дейности.

С наетите по проекта лица кметът на Стара Загора Живко Тодоров сключи трудови договори за назначение на пълно работно време, с трудово възнаграждение 380 лв. Средствата ще бъдат осигурявани чрез Агенцията по заетостта от бюджета на проекта.

По различни европейски програми през изтеклата 2012г. на работа в Община Стара Загора са назначени 200 безработни лица.
#

бутон за социални мрежи

1 коментар on “От днес 130 души започнаха работа по проект „Подкрепа за заетост“ в Стара Загора”

  • никола wrote on 16 март, 2013, 17:59

    моля да бъда на значен към община стара загора моля дами се обадите щом видете коментара 0893597798


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн