В Казанлък обсъдиха проблемите на местните аматьорски футболни отбори

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков инициира днес среща между кмета на община Казанлък Галина Стоянова и представители на местните аматъорски футболни клубове. В нея участваха председателят на Областния съвет на БФС Христо Белчев и председателят на съдийската комисия в областта Христо Недялков.

На срещата бяха обсъдени проблемите на футболните тимове, целите, които си поставят, и материалните им бази. Председателите и представителите на отборите от Казанлък, Крън, Енина, Овощник, Розово, Копринка и др. споделиха, че основният проблем, който затруднява подготовката им, е от финансово естество. Галина Стоянова изрази своята готовност да помага по всяко време за развитието на футбола в общината и подчерта, че средствата ще бъдат разпределяни според успехите на тимовете.

Предстои приемане на бюджета в понеделник. Средствата, които ще бъдат отпуснати за местните отбори, ще бъдат с 500 лв. повече от миналата година, обеща Стоянова.

До този момент тимовете са разполагали с 1500 лв. Половината от сумата ще бъде преведена възможно най-скоро, за да могат участниците да се включат пълноценно в областното първенство, което започва през март и завършва на 18 юли.

«Целта на срещата е оправдана. Така както аз, така и госпожа Стоянова милеем за спорта. Винаги ще помагаме с каквото можем. Усилията ни са насочени към това, да се подобряват спортните бази, да се увеличи броят на участващите футболни отбори в областното първенство, да тренират все повече деца и младежи. Най-важното е взаимно да си помагаме, за да постигнем повече!», заключи Недялко Недялков.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн