БСП пита кмета за пътните знаци

STZAGORA.NET
Председателят на групата общински съветници от БСП Илия Златев внесе в деловодството на община Стара Загора питане до кмета Живко Тодоров във връзка със пътните знаци, закупени и монтирани от Общината. „На редица места в града са поставени пътни знаци в нарушение изискванията на Наредба № 18 за сигнализация на пътищата с пътни знаци и Наредбата за съществените изисквания към строежите и оценяване съответствието на строителните продукти”, се казва в него. В питането се цитират изискванията, на които според нормативните документи трябва да отговорят пътните знаци.

* Да отговарят на изискванията на БДС 1517 „Знаци пътни. форми, размери, символи, цветове и шрифтове”.
* Да има информация на обратната страна на всеки пътен знак за името на неговия производител и датата на производство.
* Да отговарят на изискванията на БДС 16102 „Светофари, пътни знаци и маркировка. Светотехнически изисквания”.
* Да са поставени в съответствие с изискванията на приложение № 12 към Наредба №18/23.07.2001г.
* Да бъдат придружени от Декларация за съответствие.

В питането се иска писмен отговор на въпросите за броя и стойността на закупените през 2012 година пътни знаци, коя е фирмата доставчик, сертифицирана ли е тя съгласно нормативните разпоредби, придружени ли са доставените пътни знаци от Декларация за съответствие и кое е длъжностното лице, отговарящо за контрола по поставянето на пътните знаци и потърсена ли му е отговорност за монтирането им в разрез с всякакви изисквания.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн