Община Раднево отпусна 4000 лв. помощ за близките на самозапалилия се мъж

STZAGORA.NET

Д-р Юлиан Илчев

Четири хиляди лева помощ бяха отпуснати на семейството на самозапалилия се радневец Венцислав Асенов. Решението е на общинските съветници по предложение на кмета, съобщиха от общината. Както стана известно, 53-годишният мъж е базработен, съпругата му Стефка също. Отглеждали и двете деца на по-голямата си дъщеря, която била лишена от родителски права. От общинската служба „Социално подпомагане” обаче уточниха, че семейството получавало всеки месец над 400 лв. помощи за двете си внучета. Двамата обаче били лишени от социални помощи за 1 година, защото миналата година продали свои ниви за над 14 хил. лв и не ги декларирали, както изсквал законът за социално подпомагане.

В знак на съпричастност към обгорелия Венцислав Асенов и семейството му община Раднево отмени планирания за 1 март концерт-спектакъл „България е в нас”. В емоционално обръщение към жителите на миньорската община кметът Юлиан Илчев призовава директорите на двете големи енергийни компании в района – “Мини Марица-изток” и ТЕЦ “Марица-изток 2″, да подадат ръка на майката и на петте деца на самозапалилия се радневец, като й осигурят работа.

„Справедливите протести на хората са израз на натрупаното напрежение от високите сметки за тока, скъпия живот, безработицата и ежедневната борба за физическо оцеляване, признава радневският градоначалник. Но като професионален лекар той призова протестиращите да осъзнаят живота като най-висша ценност и Божи дар и да не допускат екстремизъм нито в мисленето си, нито в действията си. „Цял живот съм работил за съхранение на живота, сега още повече заставам зад тази кауза”, каза с вълнение д-р Илчев.

Матей БОНЕВ,
Агенция “СТАНДАРТ”
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн