1500 пред сградата на EVN, 800-1000 блокираха надлеза в Стара Загора

STZAGORA.NET

На поредния митинг срещу монополите и обедняването в Стара Загора пред сградата на EVN (Енергото) днес излязоха около 1500 души – солидно присъствие, но все пак с около 500 по-малко от миналата неделя. Чуха се настоятелни искания – за ограничаване на всевластието на монополите, за рязък скок в доходите и за смяна на политическия модел. На специална маса вървеше подписка в подкрепа на исканията, уточнени на срещата на инициативните комитети в Сливен вчера.

От Енергото митингът се изтегли към централния площад пред сградата на Общината, където протестиращите спряха за десетина минути и пяха Химна на България, преди да продължат към Алана. Колоната се насочи накрая по бул.”Патриарх Евтимий” към надлеза в посока индустриалната зона. Към 800-1000 човека, колкото бяха останали в този момент, минаха под надлеза и се насочиха обратно на север. Автомобилният трафик бе спрян предварително от патрулки и пренасочено по обиколни маршрути.







*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн