Полиция изпъди провокатори от сбирката на бунтарите в Сливен

STZAGORA.NET
Протестиращи от цялата страна решават какви са им исканията
Четирима души са изгонени с полиция от срещата на организационните групи от градовете, организирали протестите в над 35 града от страната против монополите в България, съобщи vsekiden.com, като цитира БНР. Мотивът е партийна принадлежност, каза пред журналисти един от изгонените. Те са изведени по молба на организаторите. В един от тях е намерен спрей. Всички участници в общата сбирка в Сливен подписват декларации за неангажираност с политически партии.

Представители на протестиращите се събраха в Сливен, където се очаква да координират исканията и действията си.

Организаторите подчертаха, че целта на срещата в Сливен в никакъв случай не е създаване на неправителствена организация или партия. Протестиращите продължават да се дистанцират от всички партии. Организаторите на спонтанните бунтове от 35 града в България искат да се запознаят и да действат единно оттук нататък, за да не допуснат намеса на съмнителни личности и опорочаване на протестите, съобщава БНР.

Срещата е в хогел “Брилянтин” в кв. “Сините камъни”. Тя бе обявена за 10 часа, но някои от протестиращите се появиха още преди 9 часа. Пръв пристигна представителят от Варна, бившият футболист Иван Петров. Той дойде със сиво “Ауди А6″ с варненска регистрация, съпроводен от трима мъже. “Аз съм Иван Петров от България, ние всички сме от България” – каза той. “Днес започваме възраждането на майка България и неслучайно се събираме в града на 100-те войводи. Това е свят ден, за първи път се събира гражданското общество на България”, заяви още Петров.
* * *
Организационните групи от градовете, организирали протестите против монополите в България, са на среща в Сливен. Те обсъждат предложенията, които да заявят на националния протест утре, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Целта на срещата в Сливен в никакъв случай не е създаване на неправителствена организация или партия, заявиха присъстващите на срещата. Протестиращите продължават да се дистанцират от всички партии. Организаторите на спонтанните бунтове от 35 града в България искат да се запознаят и да действат единно оттук нататък, за да не допуснат намеса на съмнителни личности и опорочаване на протестите.

“Моята кауза са децата”, каза неформалният лидер на Енерго-протеста във Варна Иван Петров. Петров беше намушкан с нож след протест в морската столица. Той заяви, че дошлите в Сливен са единни. Петров каза, че извършеното нападение срещу него е опит за убийство, но той не се страхува от никой и нищо.

Срещата в Сливен продължава при закрити врата, а след приключването й ще бъдат оповестени взетите решения. (БГНЕС)

* * *
Снощи в Стара Загора кандидатите за представители на тукашните протестиращи се впуснаха пред сградата на “EVN” в тежки и безцелни препирни, които опорочиха добрия първоначален замисъл.

Още по темата: Представители на протестиращите излязоха с общи искания за националния протест утре след срещата в Сливен

*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн