„Берое” се раздели по взаимно съгласие с трима играчи

STZAGORA.NET

Днес „Берое” се раздели с трима играчи по взаимно съгласие. Това са Тодор Христов, Антонио Ливраменто и Мирослав Енчев. Ръководството на зелено-белите благодари и на тримата за професионалното отношение по време на престоя им в старозагорския клуб и им пожелава успехи в личен и професионален план.

Португалецът Антонио Фернандо Амадо Ливраменто е роден на 3 март 1982 година в Тавира. Висок е 173 см, тежи 69 кг и играе като офанзивен полузащитник. Присъедини се към „Берое” в края на януари 2012 г. Има 26 мача за зелено-белите, в които е отбелязал 1 гол.

Кариерата му започва в “Хинасио” – отборът на родния му град Тавира. Дебют в професионалния футбол прави за “Б” отбора на “Бенфика” през 2000 г. когато е едва 18-годишен. Ливраменто записва 23 мача и 1 гол в дебютния си сезон. Преминава в Фарензе (I дивизия), но тъй като не се налага, е преотстъпен на “Лулетано” (втора дивизия “Б” – трето ниво на футбола в Португалия), където изиграва 10 мача през 2002 г. Завръщайки се във “Фарензе” (Лига Онра – второ ниво на футбола в Португалия) записва 8 мача през сезон 2002/2003. През следващите два сезона играе за “Олханензе” (първо във втора дивизия Б – трето ниво на футбола в Португалия, а след това в Лига Онра (второ ниво на футбола в Португалия), където записва 52 мача и вкарва 11 гола. След това преминава в “Санта Клара” (Лига Онра – второ ниво на футбола в Португалия), където за два сезон им 58 мача и 9 гола.

През 2007 година играе за “Боависта” (първа дивизия), където има 9 мача, преди да премине в “Лейшоеш” (първа дивизия), където записва 6 срещи. През сезон 2008/2009 (Лига Онра – второ ниво на футбола в Португалия) и сезон 2009/2010 (първа дивизия) защитава цветовете на “Рио Аве”, където е неизменен титуляр и има 34 мача и 2 гола.

През 2010 година преминава в “Пакош Ферейра” (първа дивизия) и изиграва 8 мача, а през 2011 година е в “Лейшоеш”, където има записани 5 срещи. Тимът от град Матозиньош по това време играе в елитната дивизия на Португалия. От този сезон е в зона север на втора дивизия (трето ниво на португалския футбол), където играе за Шавеш и записва 12 мача като титуляр и отбелязва 5 гола.
* * *
Тодор Христов е роден на 25 септември 1987 г. в София и е бивш юношески и аматьорски национал на България. С аматьорския национален отбор се класира за европейско първенство през лятото на 2007 г. Играе като ляв атакуващ полузащитник. Стартира футболната си кариера в Септември (София), където остава до 2004 г., когато преминава в Марек (Дупница). Едва 16-годишен той дебютира в “А” група. Малко по-късно последва наставника си Румен Стоянов в Свиленград 1921 (Свиленград). Още при първия си сезон на ст. “Колодрума” Христов е избран от феновете за най-добър играч за сезон 2005/06. Следващата година става един от голмайсторите на тима и е с основна заслуга за спечелената тогава промоция в “Б” група. Забелязан от Монтана, той веднага е привлечен в състава на кандидатите за влизане в елита през този сезон. Там той обаче остава едва няколко месеца, преди да се завърне в Септември през 2008 г. През лятото същата година Христов подписва с Любимец, а Свиленград си го връща в началото на 2009 г.

През лятото на 2010 г. Берое привлече Тодор Христов. “Зелените” платиха 20 000 лв. трансферна сума на Несебър за правата му. Още преди да дебютира в “А” група с фланелката на старозагорци, Христов записа два мача в Лига Европа срещу Рапид (Виена). През есента записа 34 мача с екипа на Берое (30 за първенство, 2 за купата и 2 за Лига Европа). В тях той отбеляза 3 гола – на Славия, Монтана и Локомотив (Пловдив).

На 16 май 2011 година Христов получи наградата за “Откритие на годината” в анкетата, организирана от Асоциацията на българските футболисти. Отличието му връчи финансовият министър Симеон Дянков.

На 9 юни 2011 година Христов премина в “Левски” за 180 000 лева. Част от сделката между двата клуба бе Иван Горанов, който премина в “Берое”, подписвайки първия си професионален договор. През есента Христов взе участие в 9 срещи (426 минути) с екипа на “сините”, като само в една игра пълни 90 минути – за Купата на България срещу “Банско”.

Христов се завърна в „Берое” в края на февруари 2012 г. и взе участие в 20 срещи на отбора, в които се разписа веднъж.
* * *
Мирослав Енчев е юноша на „Берое” и преминава през всички формации на школата. Роден е на 8 август 1991 г. в Стара Загора. Играе на поста централен защитник. Има 18 мача за старозагорци.
*gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн