Казанлък: Заседава Общинският съвет за тристранно сътрудничество

STZAGORA.NET
На 31 януари се проведе заседание на Общинския съвет за тристранно сътрудничество в община Казанлък. Председател на съвет е кметът Галина Стоянова, която води заседанието, провело се в залата на ул. „Искра“ 4. Директори на училища в община Казанлък и представители на бизнеса разговаряха за възможностите за обвързване на образованието и бизнеса с цел създаване на кадри, които след завършване на своето обучение да се реализират като специалисти в различни отрасли на промишлеността.

Кметът Галина Стоянова представи бюджет 2013 на Община Казанлък и основните приоритети в него.

Директорите на професионалните гимназии на територията на града разказаха за дейностите, които предприемат, за да осъществят по най-добрия начин взаимодействие с казанлъшки фирми, където младежите провеждат своята практика. Представителите на „М+С Хидравлик“, „Арсенал“ и други предприятия също споделиха вижданията си за стиковане на средното образование с нуждите на бизнеса, така че в предприятията да идват подготвени млади хора.

Според данни от Бюрото по труда – Казанлък, през 2012 г. за периода от 1 април 2012 до 1 февруари 2013 г. по проект „Ново начало – от образование до заетост“ работа са започнали 140 младежи. Предстои стартът на проект „Подкрепа за заетост“, по който могат да кандидатстват работодатели за осигуряване на работни места за хора от всяка трудова възраст.

Социалните партньори – Ангел Скендеров, председател на Казанлъшката търговско-промишлена палата, Цветанка Пискова – СРС на КТ „Подкрепа“ и Пенко Койнов – КНСБ в Казанлък, подкрепиха усилията на местната власт за развитието на община Казанлък. Бизнесът също изказа удовлетворение от конструктивния диалог и от реалните цели, които си поставя общинското ръководство за обучението на младите хора и заздравяване на връзката между образованието и бизнеса.
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн