Декларация на гражданската инициатива за запазване на парк „Бедечка”: “Решете не кое колко струва, а кое си струва!”

STZAGORA.NET
След взетото днес от Общинския съвет в Стара Загора решение за създаване на работна комисия по казуса “Бедечка”, която да проучи възможните варианти за реакция и да ги докладва за разглеждане на следващата сесия в края на февруари, природозащитниците, отстояващи запазването на парка, излязоха с декларация. В нея се казва следното:

“Създава се изкуствена дилема: „Позволяваме застрояването или плащаме непосилна цена, за да отчуждим имотите”. Подозренията ни са, че въпросната комисия се кани да докаже именно колко е „скъпо, невъзможно, предишните са виновни и прочие”. По този повод ние питаме: Кое ще е по-скъпо – отчуждаването на имотите или построяването на инфраструктурата в новия квартал – което е общинско задължение?

Общината трябва да реши не просто кое колко струва, а кое си струва!

Ние предлагаме на общината и на собствениците на терени в парка да се споразумеят и собствениците да получат равностойни терени другаде. В противен случай ще стане ясно, че от страна на собствениците има на практика изнудване и желание за облагодетелстване на гърба на общинския бюджет.

Затова мрежата от граждани, която от месеци защиитава парка, продължава с активността си и настоява кметът Живко Тодоров да бъде докрай последователен в позицията си запазване на зелената площ.

Държим да напомним, обаче, че ситуацията вече е коренно различна. И ако преди месеци никой не подозираше за каузата, сега повече от 200 души се стекоха на протест пред Общината, а медииите изнесоха изключително много информация. И градът, и страната вече знаят за проблема.”
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн