Ученици дискутираха с кмета Галина Стоянова за възможностите за реализация в Казанлък

STZAGORA.NET

Ученици от Хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ с класен ръководител Снежана Томова проведоха с кмета на община Казанлък дискусия на тема „Възможностите за реализация в моя град“. Срещата разговор бе в рамките на проект „Успех“ и сформирания по този проект клуб „Кариерно развитие“ в елитната казанлъшка гимназия.

Срещата бе свързана с постигането на основната цел на клуба – да подпомогне участниците в него в трудния избор на подходяща професия. Клубът стартира своята дейност на 16 октомври 2012 г. и една от първите срещи на участниците бе с кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Те поставиха конкретни въпроси за областите, в които имат поле за изява младите хора в общината, мотивацията им да останат в Казанлък, професионалната им реализация тук и др.

Кметът конкретно и подробно отговори на интереса на учениците, като акцентира върху даденостите на Казанлък, възможностите за развитие в различни сфери и работата на Общината с младежите.

Тя каза, че община Казанлък е сред 36-те общини с растеж в България, което дава редица предимства за нейното бъдещо развитие и реализацията на конкретни проекти. Кметът подчерта, че Общината изключително разчита на креативността на младите хора, за което говори и включването на млад човек като заместник-кмет в ръководния екип на общината, както и на млади хора на различни експертни позиции. Потенциалът на Казанлък в културния туризъм, развитието на нови технологии, свързани с малкия и средния бизнес, младежкия обмен, доброволческите инициативи – това са все възможности, които предоставя Казанлък на младите хора.

Конкретно – кметът предложи на учениците да работят по проекти, с които могат да представят нашия град на младежки форум в побратимения град Толияти, да се включат активно в различни кампании, да станат част от живота в града и да го обогатят.
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн