3 нови линейки ще обслужват миньорите в „Мини Марица-изток” ЕАД

STZAGORA.NET

За осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в „Мини Марица-изток” ЕАД бяха доставени 3 броя реанимобили модел “Volkswagen Transporter T5″. Доставките са в изпълнение на инвестиционната програма на дружеството за 2011 г.

Линейките са с висока проходимост – съобразно с теренните, метеорологичните условия и особености на рудниците. Санитарният отсек е климатизиран и оборудван с аспирационна инсталация, кислородна инсталация, мобилен ЕКГ апарат с LCD дисплей, мобилен дефибрилатор с презареждаема батерия и AMБУ-куфар. Монтирани са и две сгъваеми седалки, които се използват при нужда от медицинския персонал за извършване на манипулации или наблюдение на пациента. Разполагат с шкафчета за медицинската апаратура, медикаменти и консумативи, и стойки за фиксиране на банки за вливания.

Линейките са оборудвани и с два вида носилки: основна, с четири сгъваеми колела, която може да се трансформира в носилка „столче” за транспортиране на кардиологично болни, и гръбначна носилка, снабдена с обезопасителни колани за транспортиране на пациенти с травми на гръбначния стълб.

Ежегодните програми за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд са пряко обвързани с резултатите от оценката на риска на работното място, като заложените мероприятия се степенуват по важност.

През 2011 г. въгледобивното дружество инвестира 7 млн.лв. за подобряване условията на труда, а през 2012 – 8 милиона лева.

Без злополука със смъртен изход и без регистрирани професионални заболявания приключи изминалата 2012 година.
*vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн