Три индивидуални и една колективна награда получиха деца от Коледния конкурс за най-красива детска рисунка в Стара Загора

STZAGORA.NET

На официална церемония във фоайето на Община Стара Загора бяха раздадени наградите на отличилите се участници в конкурса за най-красива детска рисунка, обявен преди Коледа, като част от празненствата и специално организирания за целта Коледен базар в центъра на областния град.

Поощрителна награда получи Митко Томов от СОУ „Хр. Смирненски“.

Класираният на трето място Кирил Иванов от същото училище беше възнаграден за усилията си с ваучер за покупка на обувки на стойност до 50 лева.

Деветгодишната София Стефанова от СОУ „М. Горки“ спечели второто място и ваучер за обувки от 100 лв. Колективен победител в конкурса са участниците от Дома за деца лишени от родителски грижи „Незабравка“, затова всички те ще получат нови обувки.

Кметът Живко Тодоров връчи ваучер за покупката на директора на Дома Радина Стоянова. “Винаги, когато идвате при нас, ни радвате. Дано има повече хора, които помагат на тези деца”, каза Тодоров. Той поздрави участниците и благодари на спонсорите, които са се погрижили събитието да се случи и да зарадват повече деца.

Във връчването на наградите участваха зам.-кметът Иванка Сотирова, Кристина Иванова и регионалният мениджър от M&BM Express Димитър Бахаров.

Инициативата е съвместна между Община Стара Загора и фирмата и имаше за цел да насърчи децата в усилията им да развиват таланта си.

Специални гости на церемонията бяха децата от „Незабравка“, чиито рисунки превърнаха фоайето на Община Стара Загора в своеобразна галерия, събрала детските мечти върху нарисуваните листове.

С музикални изпълнения, модерни танци и валс те поздравиха присъстващите.

Награди за красивите си коледни рисунки получиха и децата от Общински детски център с ръководител Юлия Славова.
*enl

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн