Повдигнати са обвинения за данъчни престъпления срещу трима старозагорци, двама от тях са задържани под стража

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления
На 09.01.2013 г. е проведена специализирана полицейска операция от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Стара Загора за разкриване и пресичане на престъпления против данъчната система, извършвани във връзка с дейността на няколко търговки дружества. Действия по разследването са извършени както на територията на ОДМВР – Стара Загора, така и на територията на ОДМВР – Пловдив. Претърсени са множество жилища, няколко автомобила и два офиса, използвани в престъпната дейност, в които са открити и иззети доказателства по случая. Обвинения за извършени престъпления по чл. 255, ал.3 от НК са повдигнати на трима старозагорци. Задържани в ареста за 72 часа с постановление на прокурора са И.К. на 44 години и Н.К. на 51 години. На С.Д. на 62 години е взета мярка за неотклонение „подписка”. Работата по разследването продължава.

На 10.01.2013 г. в РУП – Казанлък е получено съобщение от Г.П. на 49 години от Казанлък за това, че неизвестни лица демонтират метална врата от сграда, собственост на община Казанлък, намираща се в ЖК „Изток”. Изпратеният на място екип на РУП – Казанлък задържа в момента на демонтирането Р.А. на 16 години и В.Н. на 16 години – и двамата от Казанлък. Образувано е досъдебно производство.

Кражби
На 10.01.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е подаден сигнал от Д.И. на 57 години от Стара Загора за това, че на същата дата около 20:00 часа неизвестно лице я напада в гръб, събаря я на земята, след което й отнема дамската чанта с намиращи се в нея лични документи, дебитни карти, 100 лв., мобилен телефон и др. Пострадалата е прегледана в ЦСМП – Стара Загора, където е установено, че има травма над лявата вежда. Освободена е без опасност за живота. Заведено е досъдебно производство.

На 10.01.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е подаден сигнал за това, че неизвестно лице е проникнало в лек автомобил „Пежо Битер” и е извършило кражба на чанта с намиращи се в нея 1639 лв., която е собственост на С.Н. на 44 години от Пловдив. Заведено е досъдебно производство.

ПТП
На 10.01.2013 г. около 19.25 ч от гр. Казанлък за гр. Крън в посока юг-север се е движил лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от А.Д. на 23 години от гр. Севлиево. Източно от бензиностанция „Славена” същият навлиза в лентата за насрещно движение и блъска движещия се в посока север-юг лек автомобил ”Пежо 407”, управляван от А.А. на 41 години от гр. Крън. В резултат на удара водачът на фолксвагена е получил фрактура на бедрената кост на левия крак и фрактура на дясната ръка. Неговият спътник, возещ се на предната дясна седалка – М.М. на 41 години от Севлиево, е получил комоцио и контузия на гръдния кош. Двамата са настанени в хирургично отделение на МБАЛ – Казанлък без опасност за живота. Возещият се отзад Б.Ч. на 32 години от с. Върбовка, великотърновско, е получил черепно-мозъчна травма и фрактура на няколко шийни прешлена. Пренасочен е от ФСМП – Казанлък за МБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Водачът на пежото е получил натъртвания по тялото и охлузна рана на лявата ръка. Прегледан е и е освободен без опасност за живота. Нанесени са значителни материални щети и по двата автомобила. Водачите и на двата автомобила са тествани с дрегер, който е отчел положителен резултат само за А.А. (0,11 промила). Причината за инцидента е неправилно изпреварване. Заведено е досъдебно производство.

Говорител на ОДМВР: Ваня КРЪСТЕВА
*enl

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн