Откриха новата учебна година във Втора Тунджанска механизирана бригада

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков присъства на тържественото откриване на учебната 2013 година на военно формирование 48430.

Началото на военното обучение да започне днес, 9 януари, и да завърши на 20 декември 2013 г., е разпоредил командирът на Втора механизирана бригада бриг.ген. Любчо Тодоров. Периодът обхваща един месец индивидуална и колективна подготовка с продължителност 11 месеца.

Общо за 2012 г. формированията за овладяване и преодоляване на последствия от бедствия са били активирани 3 пъти за зимни условия, 12 пъти за пожари, 11 за наводнения и 38 за унищожаване на невзривени боеприпаси, обяви бригаден генерал Тодоров.

През учебната година командването на бригадата ще акцентира върху поддържането на постоянна бойна готовност, подобряване подготовката на командирите, щабовете и формированията, и върху качествено бойно сглобяване на формированията с прилагане на нов модел за планиране на бойната подготовка.

„Само добре подготвеният, знаещ и можещ боец оцелява в съвременния бой. Бъдете дисциплинирани и съзнателни, култивирайте в себе си добродетелите на войнското другарство и готовността за подвиг в името на Отечеството”, заяви още в словото си командирът на Втора механизирана бригада.

С благодарност към всички формирования, участвали в преодоляването на бедствията през 2012 година, се обърна областният управител Недялко Недялков. „Убеден съм, че всички усилия на ръководството и на формированията ще бъдат увенчани с успех през новата учебна година и в участието в мироопазващи мисии. Пожелавам здраве, воля и упоритост за постигане на поставените цели!” – каза той.
* enl

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн